Οδηγίες για αξιόπιστη ανάλυση σπέρματος

Επιλογή εργαστηρίου και ιατρού:

Μια ανάλυση σπέρματος πρέπει να γίνεται μόνο σε ειδικευμένα εργαστήρια Σπερματολογίας ή τουλάχιστον σε κάποιο κέντρο εξωσωματικής. Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι μη ειδικευμένα εργαστήρια συνηθίζουν να βρίσκουν πολύ χαμηλή κινητικότητα και υπερβολικά υψηλό ποσοστό φυσιολογικών μορφών, ευρήματα που ενδέχεται να οφείλονται στην ελλιπή γνώση.

Επειδή το σπέρμα παρουσιάζει σημαντικές διακυμάνσεις, ο ουρολόγος ενδέχεται να συστήσει την επανάληψη της ανάλυσης, απαραιτήτως τουλάχιστον μετά από μια θεραπεία. Κάθε άντρας θα πρέπει να συμβουλεύεται τον Ουρολόγο του για τη διάγνωση και ενδεχόμενη θεραπεία.

 

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν προγραμματίσετε μια λήψη σπέρματος:

Θα πρέπει να μην έχετε εκσπερμάτιση για 2 έως 4 ημέρες, αλλά να έχετε τακτικές εκσπερματίσεις  τις προηγούμενες ημέρες. Για το λόγο αυτό, συνίσταται να είχατε τις τελευταίες δύο εβδομάδες τουλάχιστον 3 εκσπερματίσεις. Αν για παράδειγμα είχατε εκσπερμάτιση την 1η και  την 20η του μηνός, και την 23η του μηνός γίνει ανάλυση του σπέρματός σας, τα αποτελέσματα δεν θα είναι αξιόπιστα. Επίσης, δεν πρέπει να είχατε πάρει αντιβίωση ή να παρουσιάσατε πυρετό τις τελευταίες 4 - 6 εβδομάδες.

 

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη λήψη του δείγματος:

Πρέπει να πλύνετε  το χέρια σας καλά με νερό και σαπούνι  και  να ξεπλύνετε  καλά το πέος  μόνο με νερό  αμέσως πριν τη συλλογή του δείγματος. Το πέος πρέπει να μην έχει κολπικά υγρά ή σάλιο. Η λήψη του δείγματος γίνεται σε αποστειρωμένο ουροσυλλέκτη και πρέπει να προσέξετε ώστε να μη υπάρξει απώλεια δείγματος, ιδιαιτέρως στην αρχή. Αν ωστόσο αυτό συμβεί, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε. Μόνο μία εκσπερμάτιση αρκεί για την ανάλυση του σπέρματος. Αν εκσπερματίσετε περισσότερες φορές, θα επηρεάσετε αρνητικά την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων.

Η λήψη του δείγματος συνιστάται να γίνεται στο SPERMLAB σε έναν άνετο και διακριτικά διαμορφωμένο χώρο, όπου θα μπορούσε να περάσει μαζί και η σύντροφος. Εάν προτιμάτε να γίνει η λήψη του δείγματος στο σπίτι, θυμηθείτε ότι πρέπει να μην περιέχει κολπικά υγρά ή σάλιο, γιατί αυτά θα αλλοιώσουν τα αποτελέσματα. Η βοήθεια ωστόσο από τη σύντροφο συνίσταται.

Downloadhttp://bigtheme.net/joomla Joomla Templates