Πρέπει να γνωρίζετε ότι...

Ακόμη και ένα αδύναμο σπέρμα μπορεί να βελτιωθεί. Αρκεί μια σωστή ανάλυση σπέρματος σε εργαστήριο Σπερματολογίας ώστε ο ουρολόγος να δώσει την κατάλληλη θεραπεία.

Κάθε άντρας πρέπει να συμβουλεύεται τον ΟΥΡΟΛΟΓΟ του, όπως κάθε γυναίκα το γυναικολόγο της.

Πολύ συχνά, για ένα σπέρμα με λίγα σπερματοζωάρια, χαμηλή κινητικότητα, κακή μορφολογία, ευθύνεται μια φλεγμονή. Αυτή μπορεί να οφείλεται σε μόλυνση από ένα μικρόβιο. Η αιτία για τη χαμηλή ποιότητα του σπέρματος θα μπορούσε επίσης να είναι μια κιρσοκήλη, κάποια ορμονική διαταραχή ή άλλο. Ο ουρολόγος είναι αρμόδιος να διαγνώσει το πρόβλημα και να προτείνει την κατάλληλη θεραπεία.

Όπως κάθε γυναίκα έχει πλέον το γυναικολόγο της, έτσι και κάθε άντρας θα πρέπει να συμβουλεύεται προληπτικά τον ουρολόγο του, ήδη από την εφηβεία. Επειδή, σπανίως μια μόλυνση παρουσιάζει συμπτώματα στον άντρα, κάθε φορά που η σύντροφός του παρουσιάζει κάποιον ερεθισμό ή μόλυνση, εκείνος πρέπει να συμβουλεύεται τον ουρολόγο του.

Το σπέρμα παρουσιάζει σημαντικές διακυμάνσεις που οφείλονται συνήθως σε τυχαίους παράγοντες, όπως π.χ. η συχνότητα των εκσπερματίσεων το διάστημα πριν την ανάλυση, μια ίωση ή η λήψη κάποιων φαρμάκων. Για το λόγο αυτό, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά την επανάληψη της ανάλυσης σε 1 έως 4 εβδομάδες. Η τυποποίηση των προϋποθέσεων που πρέπει να τηρούνται προκειμένου να προγραμματιστεί μια ανάλυση σπέρματος, βοηθάει σημαντικά στον περιορισμό των διακυμάνσεων και αυξάνει την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων. Έτσι ο εξεταζόμενος δεν χρειάζεται συνήθως να επαναλάβει την ανάλυση παρά μόνο μετά από μια ενδεχόμενη θεραπευτική αγωγή.

Όταν δεν παρατηρούνται σπερματοζωάρια, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Ακόμη όμως και όταν δεν παράγονται, μπορεί να υπάρξει θεραπεία. Όταν ο ουρολόγος εξαντλήσει κάθε δυνατότητα θεραπείας και πάραυτα δεν παρατηρηθούν έστω λίγα κινούμενα σπερματοζωάρια στο σπέρμα, για να χρησιμοποιηθούν σε μια προσπάθεια εξωσωματικής, θα αναζητήσει σπερματοζωάρια απευθείας στους όρχεις με βιοψία.

Κάποιες ασθένειες ή φάρμακα ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά την ποιότητα ή/και την παραγωγή του σπέρματος. Ως μέτρο πρόληψης, ο ιατρός μπορεί να συστήσει τη φύλαξη (κρυοσυντήρηση) κάποιων δειγμάτων σπέρματος για να διασφαλιστεί η δυνατότητα απόκτησης παιδιών στο μέλλον. Για παράδειγμα, είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς ότι πριν τη χημειοθεραπεία ή την ακτινοθεραπεία κοντά στην περιοχή της πυέλου, συνίσταται η φύλαξη (κρυοσυντήρηση) μιας ποσότητας σπέρματος, γιατί ενδέχεται η θεραπεία να βλάψει ακόμη και μη αναστρέψιμα την ποιότητα του σπέρματος.

Downloadhttp://bigtheme.net/joomla Joomla Templates